Soorten financieel advies

Verschillende soorten advies

Een huis kopen

Een huis kopen is een grote stap. Het kopen van een eerste huis en een tweede huis brengt ook de nodige financiële problemen met zich mee. Hoeveel kunt u krijgen voor een hypotheek? Wat kunt u doen met uw huidige hypotheek?

Pensioenadvies

Het kan zijn dat uw pensioen even op zich laat wachten. U bent momenteel nog volledig in dienst. Steeds meer Nederlanders beseffen echter dat het zinvol is om goed naar hun pensioen te kijken voordat ze 56 worden. Bij voorkeur met een deskundige in de vorm van ervaren pensioenadvies.

Advies over verzekeringen

Bij bepaalde financiële risico’s kan het redelijk zijn deze met verzekeringen in te dekken. De bekendste hiervan is het risico dat u of uw partner overlijdt of arbeidsongeschikt wordt. Als u bijvoorbeeld door omstandigheden plotseling niet kunt werken, heeft dit gevolgen voor uw inkomen. Dan mag u de hypotheek niet meer betalen.

Echtscheiding Financiële begeleiding

Echtscheiding is een moeilijke gebeurtenis met ernstige gevolgen. Ook over uw financiën. U moet bijvoorbeeld beslissen hoe u uw hypotheek gaat afwikkelen. Wie van jullie woont nog in het huis of verkoopt het huis? Waar ben je financieel comfortabel mee? En welke opties zijn er nog meer? Juist omdat er zoveel emoties bij een scheiding komen kijken, is het vaak fijn om dit met een deskundige door te nemen.

Financieel advies voor ondernemers en kleine bedrijven

Als ondernemer neem je de nodige financiële risico’s. Net als bij betaald werk heb je niet automatisch een tijdelijk vangnet van je werkgever of instantie als je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt wordt.

Bepaalde gebeurtenissen in uw persoonlijke leven hebben grote invloed op uw financiële situatie. Denk aan verhuizen, kinderen krijgen, van baan veranderen of je baan opzeggen. Als u met deze situatie wordt geconfronteerd, kunt u het beste een goede financiële planning maken.

Besparing op maandlasten

Kan het niet goedkoper? Dit vragen veel Nederlanders als ze naar hun (digitale) bankafschriften kijken. Maandelijks geef je geld uit aan vaste lasten zoals je hypotheek en verzekeringen. Maar betaalt u niet meer dan nodig is? Soms kan een kritische beoordeling van uw hypotheek het verschil maken.

HOE VIND JE EEN FINANCIEEL ADVISEUR?

Staat u voor een financiële keuze? Is er iets veranderd in uw persoonlijke of financiële situatie? Of heeft u om een ​​andere reden een financieel probleem? Dan is de hulp van een financieel adviseur welkom om ervoor te zorgen dat u geen verkeerde keuzes maakt. 

HOEVEEL KOST FINANCIELE HULP?

Hoeveel kost het, financieel advies? Omdat wij het belangrijk vinden u zo goed mogelijk te helpen, werken wij niet met standaard pakketten en vaste prijzen. Elke situatie is anders. Daarom zal een financieel adviseur al bij het eerste gesprek uitzoeken waar u naar op zoek bent en hoe hij u kan helpen. Uiteraard zit er ook een duidelijke indicatie van de kosten bij, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Deze prijs is altijd afgestemd op uw specifieke hulpvraag. Elders op onze website leest u meer over de kosten van financieel advies.